Meldingen

Leer uw eigen klacht behandelen d.m.v. triggerpointmassage!!

Contact


Route via uw adres : Klik hier

Fresiastraat 30
7906 NL Hoogeveen
Tel : 06-54935727


Contact : Klik hier

 

Dorn-Therapie

De Dorn-therapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Dieter Dorn, uit Beieren, heeft deze therapie ontwikkeld en daarmee al duizenden hulpzoekenden behandeld met veel succes.
Ze kan gebruikt worden bij klachten die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De wervelkolom geeft ons lichaam zijn vorm, stabiliteit en beweeglijkheid.

De wervelkolom bestaat uit 33 verticaal opeengestapelde wervels. De wervels worden met elkaar verbonden door facetgewrichten aan de achterkant van de wervelkolom. Die gewrichtjes zorgen ervoor dat de wervels ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. De wervels worden door bindweefsel gestabiliseerd en, nog belangrijker, ze worden van elkaar gescheiden door tussenwervelschijven, die als schokbrekers dienst doen.

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.
Door deze situaties kunnen gewrichten verschuiven, kantelen of verdraaien, de gevolgen zijn pijn en bewegingsbeperking. Wanneer het lichaam dit niet zelf herstelt is hulp van buitenaf noodzakelijk.
Op een zachte, gevoelvolle, maar ook krachtige manier, worden verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale plaats teruggeschoven. De doorbloeding van het bindweefsel wordt verbeterd door middel van Breuss-massage. Na de behandeling heeft men dan ook een heerlijk ontspannen gevoel.

De Dorn-therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

 

Start | Contact | Login | Site Map |  Copyright © Balans-Hoogeveen. |  Realisatie Wodyweb


APS-Therapie ~ Indicaties voor APS ~ Manuele Lymfedrainage ~ Sportmassage ~ Hot Stone Massage ~ VergoedingenBalans Hoogeveen. 

Praktijk voor APS-Pijnbestrijding en Sportmassage.