Meldingen

Leer uw eigen klacht behandelen d.m.v. triggerpointmassage!!

Contact


Route via uw adres : Klik hier

Fresiastraat 30
7906 NL Hoogeveen
Tel : 06-54935727


Contact : Klik hier

 

Triggerpoint Therapie

De artsen Janet Travell en David Simons (van het tweedelige medische boek: Myofascial Pain and Dysfunction: The Trigger Point Manual) beschrijven een triggerpoint als een kleine samentrekking in spierweefsel. Deze triggerpoints zijn erg pijnlijk en lijden hun pijn altijd af naar elders in het lichaam. Het effect dat een triggerpoint op de spier heeft, is dat hij hem verzwakt maar tegelijkertijd gespannen houdt.

Bij onbegrepen pijn ligt de oorzaak vaak in myofasciale triggerpoints. Het is bekend dat triggerpoints de oorzaak kunnen zijn van pijn in het hoofd, nek, kaak, onderrug, carpaal tunnelsyndroom en vele soorten gewrichtspijn. Ook klachten als o.a. tennisarm, oorpijn, duizeligheid, hartritmestoornissen kunnen het gevolg zijn van triggerpoints.                                            

De behandeling van triggerpoints is niet geheel pijnloos. Dit gebeurt door stevige massage van deze “spierknopen”. De cliënt kan zelf hieraan positief bijdragen door zelfbehandeling. Zelfmassage werkt omdat het de neurologische en chemische cirkel doorbreekt die de spierkrampen in stand houdt en het verbetert de bloedcirculatie.

Start | Contact | Login | Site Map |  Copyright © Balans-Hoogeveen. |  Realisatie Wodyweb


APS-Therapie ~ Indicaties voor APS ~ Manuele Lymfedrainage ~ Sportmassage ~ Hot Stone Massage ~ VergoedingenBalans Hoogeveen. 

Praktijk voor APS-Pijnbestrijding en Sportmassage.